Odżywianie w fazie odblokowania Wraz ze spadkiem poziomu hormonów androgennych (przestajemy je dostarczać z zewnątrz, a nasza „produkcja” endogenna nie jest jeszcze uruchomiona), zdecydowanie spada nam synteza białek ustrojowych (zarówno mięśniowych, jak i regulatorowych, enzymatycznych i innych). Spada tez synteza ATP [...]
***Dzień 32*** Dzisiaj dzień nietreningowy, dlatego postanowiłem spędzić trochę czasu w kuchni nad urozmaiceniem diety. Oto co z tego wyszło. Przepisy zaczerpnięte z kuchni SFD lekko zmodyfikowane przeze mnie. *Batoniki czekoladowo-bananowe* Składniki: - 100g rodzynek - 1 łyżeczka cynamonu - 2 łyżki kakao niskotłuszczowego - 2 duże banany - 500ml [...]
i jako uzupełnienie Składniki mineralne W organizmie człowieka występuje około 60 pierwiastków w postaci wielu różnych związków chemicznych. Stanowią one około 4% masy ciała dorosłego człowieka. Biorąc pod uwagę zawartość w organizmie człowieka oraz dzienne zapotrzebowanie składniki mineralne dzielą się na: makroelementy (dzienne zapotrzebowanie [...]
Jeść smacznie, niskokalorycznie i zdrowo. Któżby tego nie chciał. Niestety czasami to, co apetycznie wygląda na talerzu i na dodatek jest dietetyczne, nie zawsze bywa dobrym połączeniem dla naszego organizmu. Dlaczego tak jest? Cały sekret tkwi w składnikach odżywczych zawartych w pożywieniu. PRAWIDŁOWE POŁĄCZENIA Makaron + warzywa Warzywa mają [...]
Poniedziałek - 26.5 - DT https://lh6.googleusercontent.com/-CVN242yddgg/UiXLewKxbhI/AAAAAAAAC6o/-b57nUg_5e0/s608/dieta.png Pisałem,myślałem,pisałem,myślałem aż w końcu ostatnie pomiary postawiły kropkę nad i. http://img839.imageshack.us/img839/8596/0y3a.jpg Nadal nie jestem na 100% pewny,ale kto nie eksperymentuje ten nie ma. Po drugie to tylko [...]
Dni treningowe: 1 Dzień: I Posiłek 9.00-10.00 Jaja kurze całe 120g Chleb żytni wileński 33g Szynka wiejska 20g Ser, Ementaler pełnotłusty 30g nie potrzebny, na śniadanie ma być bomba węglowodanów abyś miał power na cały dzień. B:26/T:23/W:17/kcal:375 TRENING II Posiłek 13.00 Ser twarogowy chudy 150g Makaron [...]